Arhiforum Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  Druge zanimivosti, potovanja, drobnarije...  ~  Stran za tiste, ki bi bili radi sami svoji arhitekti ...

časel
Objavljeno: 11 Jan 2008 10:30 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.05. 2007, 09:26 Prispevkov: 240
... tu lahko gradijo po mili volji, če bodo dobri, bodo pa še nagrajeni. Uživajte!

Link na stran za gradnjo:

http://myminicity.com/
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
Objavljeno: 11 Jan 2008 12:51 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.06. 2007, 10:24 Prispevkov: 496 Kraj: Ljubljana
Bravo! Zdaj jim (naročnikom) bo odleglo. In, to je to, virtualni sex za prepotentne in od lastnega precenjevanja bolane Slovence.

(Pred leti, ko sem si še dovolil, da me naročniki zezajo s svojimi absurdnimi željami in praznimi žepi sem imel na steni izdelek svojih otrok, hišo s tremi štuki, po otroško narisan prerez dopolnjen z risbami opreme. Pa sem hotel spodaj napisati še ceno za izdelavo takšnega načrta, da se vidi razlika med infantilnim in resnim načrtovanjem. Seveda tega nisem storil, da ne bi užalil lastnih otrok.)
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
časel
Objavljeno: 14 Jan 2008 11:14 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.05. 2007, 09:26 Prispevkov: 240
Very Happy , ta je pa dobra, da ne bi užalil svojih otrok. Pa bi jih res, veš. Marsikateri otrok ima veliko več domišljije, kot pa samograditelji in samonačrtovalci, če načrt sploh naredijo, svojih hišk pri nas.

Pred kratkim sem gledal po TV oddajo o velikih katastrofah, kjer je umrlo več tisoč ljudi. Proučili so primer zrušitve nakupovalnega centra. Seveda je bil najprej obsojen arhitekt. Revež je rekel, da je kar vedel, da bo tako, zato je bil pri projektiranju še posebaj previden. Izkazalo se je, da je bil res in bi stavbo lahko 30% bolj obremenili, pa se še ne bi zrušila.
Potem so obsodili gradbenika, kot da ni uporabljal kvalitetnega materiala.
Pa ga je, gradnja je bila dobro izpeljana. Ostal je samo še lastnik. Ugotovili so, da je zaradi pohlepnosti, na streho zgradbe postavil brez dovoljenj še eno nadstropje. Pa še vse bi bilo v redu, zaradi dobre arhitekture in dobre gradnje, se vseeno ne bi nič zgodilo. Stavba bi lahko dočakala še mnoga leta. A bil je tako pohlepen in samovšečen, da je vse tudi sam zgradil. Pri gradnji pa je klimatske naprave, ki jih je tudi postavil na streho brez dovoljenja in ki že same tehtajo kot eno nadstropje, prestavljal z enega konca strehe na drugi tako, da jih je vlekel. Hiša je vzdržala še pol leta, potem je začela pokati in se v tednu dni sesedla. Pod seboj je pokopala nekaj tisoč ljudi. Zakaj? Zaradi enega samega tipa, ki je mislil, da zna sam vse najbolje. Tudi graditi hiše!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
Objavljeno: 15 Jan 2008 08:53 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.06. 2007, 10:24 Prispevkov: 496 Kraj: Ljubljana
Sem gledal in to 2x. Katastrofa, če pomisliš kaj bluzijo nekateri o svojih sposobnostih. Vse je enostavno, ko vidiš vse izdelano in "lepo zapakirano", pobarvano in atraktivno. Do tam pa ni šale in še leta te včasih prešine misel "ali sem upošteval ali nisem upošteval", kaj bo, ko bo prvi resnejši potres. Načrtoval sem veliko stekleno fasado pritrjeno na konstrukciji iz lepljenih nosilcev (velik montažen objekt) pa je zaradi orkanskega srka vetra, ki je vel po dolini počila ena steklena plošča. Bilo je vroče poletje in zaradi tega so se pojavljale hude nevihte. Takrat sem se zavedel kako pomembno je biti dosleden pri delu in imeti odgovorne sodelavce. steklo je počilo, ker mu izvajalec ni dal dovolj prostora za raztezanje v vročini. Pa je pokalo in smo ugotavljali in k sreči ugotovili napako.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu