Arhiforum Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  Ropotarnica  ~  Vse kar ste si želeli pogovoriti o Biti pa se še niste

igor
Objavljeno: 08 Maj 2008 10:31 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.06. 2007, 10:24 Prispevkov: 496 Kraj: Ljubljana
Sašo in Goran!

Mislim, da je tema, ki sta jo načela s Sašom O.K. Terja pa bolj poglobljenega in manj konzumnega bralca. Tudi nalov teme "Za bolj zdravo življenje" do neke mere odgovarja vendar je to, kar berem, zelo vajina debata. Ne bodita užaljena ampak lepo bi bilo, da se umakneta z mano vred, recimo, v to temo. Še enkrat prosim, da nista užaljena zaradi tega. Če pa bosta pa tudi prav. Jaz nisem.

Razen tega bi pripomnil, da ponos, kot ga pojmuje Sašo po mojem mnenju ni tisti pravi (temu bom rekel topoglavi ponos). Pomembna je človekova integriteta, ki človeka navdaja z upravičenim ali neupravičenim samospoštovanjem.Ves čas se, kot pijanec plota, držimo lastne pozitivne samopodobe pa četudi bomo morali kdaj pa kdaj ponos požreti. Ko se poruši to dvoje se prične proces človekovega propadanja. Vsak se reflektira v tujih očeh oziroma v tujem razumevanju, pa četudi refleksiji ugovarja. Slej ko prej bo vsak premagan ali pa odrinjen, če se splošno priznanemu razumevanju ne podreja. Žal. Na tem bazira vse od vere, morale, vožnje avta...še tako banalna nepomembnost. Brez teh okvirov smo dezorientirani. Bo kdo rekel, da če ne priznavaš ničesar, potem si popolnoma svoboden ali da s tem lahko doumeš svojo pravo bit ali svoje bistvo. Če takšno stanje zmorejo doživeti vsi ne bi bil rad zraven, ker potem bomo sami. A je to nirvana? Stanje popolne pomirjenosti s sabo in z vsem? Še ko to pišem moram znati pisati, moram imeti razum, ki razmišlja v naučenem jeziku. To so pravila, to je del moje biti. In kar sem napisal se bo reflektiralo v vajinih očeh.

Kot sem rekel, je O.K. debata, žal pa moram nazaj v delovno nirvano, kjer so nam in smo si postavili preveč pravil. Med njimi se gibljem tako, da ohranjam svojo integriteto, vedno znova pa moram prilagoditi svoj ponos. In zaenkrat se še ne čutim ne ponižanega ne "posramljenega". Sram je zdravo čustvo in je dokončno čustvo, če je v pravem kontekstu, ker ti dopove resnico. In če je razlog za boljše ali pravičnejše je tudi pozitivno čustvo. Ko te je sram, si razumel, priznal in si dal možnost očiščenja in odpustka. Žal se proti temu borimo, zato si tudi ne priznavamo kje dejansko smo, ko se reflektiramo v tujih očeh. Raje se skrijemo za samopodobo, katere izraz je lahko aroganca, sarkazem, primitivizem in še kaj. Odgovorita mi, zakaj imajo bogato dušo reveži? Zakaj prosjaka ni sram, če prosi , tistega, ki ne da pa je sram. Cigani razumejo svojo bit in se ji ne upirajo.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sašo
Objavljeno: 08 Maj 2008 11:20 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 21:11 Prispevkov: 48
Ni res, da siromaka ni sram da prosi, to je daaaaaaaaaaaleč od resnice. Večino revežev je preveč sram, da bi prosili.
Tudi ni res, da je sram tistega, ki ne da. Nekateri so še kako ponosni na to, da nikoli nič ne dajo fehtarjem, saj bi itak porabili za pijačo. Jaz rad dam in me ne zanima za kaj bo kdo porabil podarjeno, saj dam, da razveselim obdarovanca in sebe. Če ga pitje veseli, pa naj si kupi liter.

Se pa strinjam s teboj Igor, da naj bo to druga tema, saj si zasluži, da jo obravnavamo kot tako. To je napisal tudi Časel. Res je, da se notranje življenje tudi odraža v zdravju, pa vendar je to bolj duhovna tema, začeli smo pa bolj s telesnega in medicinskega vidika. Naj kdo to uredi.

Veš Igor tudi jaz delam. Velikokrat velikoooooooooo nadur, pa mi nihče ne plača za to. Torej si lahko kdaj pa kdaj vzamem tudi kakšen odmorček zase. Ti si ga ne?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
Objavljeno: 08 Maj 2008 19:35 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.06. 2007, 10:24 Prispevkov: 496 Kraj: Ljubljana
Sašo!

Že zdavnaj sem rekel in ponavljam, ker se mi to zdi vredno ponoviti, da ima vsak pravico povedati kar želi. Zakleti, prdeti, rigati, če se bo le držal desetih božjih zapovedi. Pa nisem katoličan, čeprav sem vzgojen v katoliškem duhu. Sem pa vernik svoje vere. tako kot ti svoje. Nisem administrator tega foruma in te želje tudi nimam, imam pa mogoče malce občutka za red in bi rad, da ima vajina debata z Goranom smiselen okvir: lahko ta ali pa upor telesa. Žal sem imel zadnja dva meseca bolj malo časa, da svojim možganom in duhu pustim prosto pot saj si , revež, še pira nisem privoščil. Totalna delovna askeza, delovna karantena...tako. In ne bodi užaljen, če pa boš, tudi prav. Jaz nisem.


http://www.youtube.com/watch?v=YIYZcNp1Kcs[url]
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
g.arh
Objavljeno: 08 Maj 2008 20:54 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 24.05. 2007, 22:54 Prispevkov: 440
Res je, imaš prav, le da jaz nisem pravi naslov za urejenost, doslednost, za spoštovanje teme. Mi ne gre. Saj poznaš tisto, ko v polmraku naciljaš oko le malo mimo točke, ki jo opazuješ in tedaj žarek pade točno tja, kamor mora, in zato bolje vidiš. Ko gledaš mimo, vidiš bolje.

Če je namen, da to temo obdržimo živo, ok, jo bomo pa nadaljevali tukaj. Če je samo od mene odvisno, se bom tega držal. ne vem kaj mislita časel in sašo, bosta že povedala.

Nobene zamere ni, igor.
LP
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sašo
Objavljeno: 09 Maj 2008 05:00 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 21:11 Prispevkov: 48
Bravo Igor, genij si, tvoja zamisel je naravnost fantastična.

Kakšna zamera, kje neki. Kaj pa je to zamera?

Sploh pa si sam rekel, da ima vsak pravico povedati karkoli. Drugo je, če bo kdo tisto bral. Še manj možnosti je, da bi kdo odgovoril.

Če ti poveš svoje mnenje, mu imam jaz pravico ugovarjati?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
Objavljeno: 09 Maj 2008 16:05 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.06. 2007, 10:24 Prispevkov: 496 Kraj: Ljubljana
Berem. Ne skrbi! In ne sodim!

_________________
Kje je čreda? Čaka na boljše čase.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu