Arhiforum Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  Zanimivi objekti, ureditve, oblikovanja  ~  Obisk wellnes hotela, ki ga je zasnoval arhitekt

Pia
Objavljeno: 13 Jan 2009 21:59 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 15.06. 2008, 05:07 Prispevkov: 421
Friedenteich Hundertwasser. Hotel Bed Blaum je v Avstrijskem mestu Styiria, le malo več kot 100 km od slovenske meje. Njegov slikarstvo je posebno in zanimivo, projektiral je veliko zanimivih zgradb.

Nekaj besed o umetniku. Friedrich Stowasser (bolje poznan pod imenom Friedenreich Hundertwasser), avstrijski umetnik, slikar, arhitekt, * 15. december 1928 na Dunaju; † 19. februar 2000 na Tihem oceanu v bližini Nove Zelandije).

Ker je”sto” slovanska beseda za ”hundert”, si je Friedrich Stowasser nadel umetniško ime Hundertwasser, včasih pa se je imenoval tudi hyaku-sui, kar je japonski prevod njegovega priimka. Njegove slike je oblikoval s pomočjo mehkih naravnih oblik in spiral. Inspirirala ga je dunajska secesija, iz tega pa je avstrijski “akcijski slikar” razvil svoj edinstven stil. Priljubljenost in visoka prodajanost del, je Hundertwasserja povzdignila v sam vrh svetovne slave. A njegova druga nova domovina je postala Nova Zelandija in njegov dom Regentag, nedokončana tovorna ladja. Na povratku iz Tihega Oceana na Queen Elizabeth II je 72-letni Hundertwasser 19. februarja 2000 umrl zaradi srčnega infarkta. L. 2004 je bil Hundertwasserju v čast v Uelzenu uprizorjen muzikal.















Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu