Arhiforum Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  Aktualni dogodki, predavanja...  ~  Košak: Janez go home!

tadruj
Objavljeno: 09 Mar 2009 18:02 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.05. 2007, 06:23 Prispevkov: 335
Režiser Andrej Košak, sicer tudi Siolov hišni bloger, je na Blogosu objavil zapis z naslovom zaustavimo Koželja, v katerem ne najde dobre besede za Janeza Koželja, podžupana MOL, zadolženega za mestni urbanizem...

http://andrejkosak.blog.siol.net/2009/03/05/zaustavimo-kozelja/

Kdor bi se rad privoščljivo smejal na Janezov račun naj najprej prebere do konca - Košak pove tudi kaj si misli nasploh o arhitektih:
Citiram:
Sicer pa so slovenski arhitekti eden najboilj precenjenih cehov v Sloveniji. Število študentov na dvomilijonsko populacijo je naravnost astronomsko. Na spisku svobodnih umetnikov, ki jim država plačuje penzije, je — ne boste verjeli — tretjina arhitektov. Naj mi nekdo našteje v Sloveniji zgrajeno stavbo v zadnjih 50 letih, ki vsaj približno spodobno izgleda? Je ni. Najlepši dokaz je grozljivi prizidek same Fakultete za arhitekturo, katere največja predavalnica je brez oken.

Zanimivo branje tudi zaradi komentarjev, ki jih ni malo.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
Objavljeno: 10 Mar 2009 09:24 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.06. 2007, 10:24 Prispevkov: 496 Kraj: Ljubljana
Zanimivi so tudi komentarji na prispevek. Bralec ima vtis, da smo za vse krivi arhitekti in samo arhitekti, čeprav je že davno tega pojasneno, da delamo takrat in za tistega, ko se nam ponudi možnost. Ni pa splošno znano, da dandanes gradnja objekta ni samo arhitektura. Še najbližje je bil nevede Košak, ko se priduša in pravi, da je "treba ukiniti FAGG". No ja. Vsaj vemo, da za propad človeške civilizacije ne bo kriv komet: http://www.matazone.co.uk/animpages/brother_black_sheep.html.
Koželj in Jankovič pa se vzajemno podpirata in, zaradi preobilja možnosti, brez pameti tacata in opotekata od projekta do projekta. Ljubljančani in arhitekti pa se trenutno delimo na "talking sheeps" in ovce s čredno pripadnostjo.

_________________
Kje je čreda? Čaka na boljše čase.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu