Arhiforum Seznam forumov



Avtor Sporočilo

<  Ropotarnica  ~  Elaborat != Načrt

vuego
Objavljeno: 14 Okt 2009 10:55 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 09.10. 2008, 12:42 Prispevkov: 42
Evo dva razmišljanja oz. bolj vprašanja, ki sta posledica postopkov na upravnih enotah:

1. Ena od referentk je zahtevala, da na izjavo odgovornega vodja projekta, v tretji točki...

Citiram:
Da so bile pri izdelavi projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja upoštevane vse ustrezne bistvene zahteve in da je projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja izdelan tako, da bo gradnja, izvedena v skladu z njim, zanesljiva, pri čemer je izpolnjevanje bistvenih zahtev dokazano z naslednjimi načrti, ki sestavljajo ta projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja:


navedem tudi vse elaborate, ki so priloženi PGD. S tem se nisem strinjal, ampak na koncu popustil (recimo temu for god's sake).

2. Pečatenje elaboratov... 16. člen Pravilnika o projektni dokumentaciji navaja ...
Citiram:
(1) Vodilna mapa se zveže z državno vrvico ter opremi z žigom in podpisom odgovornega vodje projekta, posamezni načrti pa se zvežejo z državno vrvico ter opremijo z žigom in podpisom odgovornega projektanta.

Glede na navedbo, elaboratov ni potrebno pečatiti, rajt? Seveda se UE tudi s tem ne strinja Rolling Eyes Pa popustimo še drugič?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tadruj
Objavljeno: 15 Okt 2009 06:52 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.05. 2007, 06:23 Prispevkov: 335
Glede izjave: v obrazcu, ki je priloga pravilnika, so jasno navedeni samo načrti. Kar se mi zdi tudi razumljivo - elaborati so zajeti v izjavo odgovornega projektanta, saj se zahteve elaboratov upoštevajo v posameznih načrtih, za katere je odgovoren odg. projektant...
Drugo je pa vprašanje ali je bolj smiselno vztrajat na tem ali enostavno naredit tako kot ti v konkretnem primeru zahteva UE.

Glede pečatenja: če bi dobesedno brali pravilnik tudi jaz mislim da z njim pečatenje ni predpisano tako kot se interpretira. Ampak v to najbrž nima smisla vrtat, ker se je glede pečatenja že izrekel MOP in bodo torej vsi sledili temu pojasnilu:

http://www.izs.si/index.php?id=982
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vuego
Objavljeno: 15 Okt 2009 08:16 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 09.10. 2008, 12:42 Prispevkov: 42
A obstaja kje uradni dopis MOP glede pečatenja? Js ga nisem zasledil. Tudi v IZS povezavi ni nikjer govora o pečatenju elaboratov.

To me zanima predvsem zaradi geodetskega posnetka. A je že kdo dobil zapečaten "elaborat" geodetski posnetek s strani geodeta?
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tadruj
Objavljeno: 15 Okt 2009 12:43 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.05. 2007, 06:23 Prispevkov: 335
Spregledal sem da glede pečatenja sprašuješ o pečatenju elaboratov - sploh nisem pomislil da bi kdo zahteval da se elaborati pečatijo... Shocked Ampak človek se zgleda res vse življenje uči.

Glede oblike elaboratov Pravilnik o projektni dokumentaciji nič ne določa, in tudi nima kaj določat, ker njihovo obliko (in ostalo) določajo predpisi, ki jih zahtevajo. In od teh, kolikor vem, nobeden ne zahteva pečatenja.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
Objavljeno: 16 Okt 2009 08:05 Odgovori s citatom
Pridružen/-a: 25.06. 2007, 10:24 Prispevkov: 496 Kraj: Ljubljana
Dikcije v zakonodaji so nedosledne in površne. Tadrujev nasvet, da se obrni na MOP je najbolj koristen in pravšen. Sicer pa so elaborati po "teži" enakovredni načrtom kljub bolj ozko specializiranemu obsegu dela. Isto velja za študije, ki pa so včasih že kar obsežne mape (npr. študija vatsva pred požarom).

_________________
Kje je čreda? Čaka na boljše čase.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Pokaži sporočila:  

Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1
Objavi novo temo

Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu